Rotterdam'ın ünlü futbol takımlarından Sparta'nın stadyumuna yürüyerek yaklaşık 100 - 150 metre uzaklıkta olan bu ihtişamlı ve iki minareli camii, gören her Müslüman'ın gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Mimarı Bert Toorman olan bu Mevlana isimli camii 6 Ekim 2001 yılında dönemin belediye başkanı Ivo Opstelten tarafında hizmete açılmış, 2006 yılında Rotterdam genelinde yapılan bir oylamada Rotterdam'ın en güzel yapısı ödülü almıştır.

Her yıl Ramazan ayı boyunca iftar çadırlarının kurulduğu camiinin önündeki boş alan Türk halı motifleriyle süslenmiştir. 1600 Müslüman'ın bir arada ibadet yapabileceği kapasitedeki Mevlâna Camii gece ışıklandırılmasıyla da göze hitap etmektedir.

Özellikle Ramazan ayı boyunca mahyalardan hadisler, Türkçe ve Felemenkçe dilleriyle halka sunulmakta olup, her Cuma günü ezan sesi dışarı verilmektedir. 

Millî birlik ve beraberliğin yurtdışında da pekiştirilebilmesi, ırk, dil, din gözetmeksizin her fırsatta üzerine düşen görevi yerine getirmesi bakımından Mevlâna Camii başlı başına bir örnek teşkil etmektedir.

Mevlâna Camii Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı olup, imamı Türkiye'den atanmaktadır. Özel gün, gece ve aylarda sosyal medya üzerindeki hesaplarından uzmanca hazırlanarak sunulan yayımları da bulunan bu camiimizin Facebook hesabına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca bilgi sunum sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.

Mesleğim münasebetiyle, her gün yanından geçen yoldan birkaç kez geçiyorum. Her gördüğümde kendimi vatanıma daha yakın hissediyorum. İşte bu güzel camiinin biz gurbetçiler için böylesine güzel bir başka etkisi de var.